Google neuvoo kertomaan lukijalle toimistaan:

Google neuvoo kertomaan lukijalle toiminnastaan: "Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamiseen ja liikenteen analysoimiseen. IP-osoitteesi ja käyttäjäagenttisi jaetaan Googlelle. Google saa myös suorituskyky‑ ja suojaustiedot, joiden avulla voidaan varmistaa laadukkaat palvelut, luoda käyttäjätilastoja, havaita väärinkäyttöä ja reagoida siihen."

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Stadi tekee mitä lystää?

Jätin mediamaailman laihat pätkätyöt ja kovat kyynärpäät ja ryhdyin vammaisen henkilön henkilökohtaiseksi avustajaksi, säännöllistä kuukausipalkkaa vastaan. Työsopimukseeni kirjattu tuntimäärä on 40 per viikko, 160 h kuukaudessa. Työsuhteeni alkoi 6.8., joten elokuun aikana tulen työskentelemään täydet neljä viikkoa, 160 tuntia.

Helsingin kaupunki, joka - ymmärtääkseni vammaispalvelulain velvoittamana - toimii avustettavan henkilön sijaispalkanmaksajana, ilmoitti virkailijansa suulla, että elokuun palkastani maksetaan vain kolme neljännestä. (Ensimmäinen käsittämättömyys.) Virkailija ohjeisti, että minun tulee pitää tuo palkatta jäävä viikko vapaana työnantajani eli avustettavani kanssa sovittavana ajankohtana, ja että kaupungille EI SAA ILMOITTAA vapaapäivistäni (toinen käsittämättömyys), sillä ilmoittaminen aiheuttaisi sen, että vapaapäivät pidätettäisiin palkasta. Tuo ilmoitus jäisi pyörimään koneistoon eikä sitä saisi enää korjattua. 

WTF?

Jos minä olen pois työstä, avustettavani on hankittava minulle sijainen, jonka palkan kaupunki on velvollinen maksamaan ja jonka maksamisen edellytyksenä puolestaan on kirjallinen ilmoitus työsuhteesta ja tehdyistä tunneista. Kaupunkiko ei huomaisi maksavansa kahdelle palkkaa yhden tekemästä työstä? Eikä minua ja avustettavaani tultaisi vastaisuudessa syyttämään tietojen vääristelystä? Petoksesta, valehtelusta? (Mitä te sanotte! Mekö muka olisimme tällaista neuvoneet? Älkää nyt hulluja puhuko!)

Tiedon näistä käytännöistä, joiden perusteita en ymmärrä ja joiden asiallisuuteen minun on vaikea uskoa, sain puhelimitse. Kysyin, voisinko saada virkailijan kertoman paperilla, jotta kenties hoksaisin kiemurat ja osaisin selittää ne myös avustettavalleni. Halusin mustaa valkoisella, jotain, johon vedota, kun asia joskus tulevaisuudessa mitä luultavimmin aiheuttaa ongelmia.
- Kun ei siitä ole mitään paperia, vastasi virkailija. 
Mihin sitten perustuu palkkani ryövääminen, mihin nämä vippasgenren toimintaohjeet, joista "ei ole paperia" ja joita ei toimiteta edes sähköpostilla?

Minulle soittanut virkailija oli kyllä ystävällinen, mutta mitäpä apua siitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti